Rozhodnutí začít chodit na výlety vyplynulo především z neuváženého nákupu na alze během podzimního black friday. Slečna doktorandka si totiž koupila váhu a postavila se na ni. Že je to blbost mi bylo jasné už když jsem odklikávala objednávku (vzhledem k tomu, že krabice s oblečením "je mi malé" obsahují skoro víc materiálu než skříně), a ano, měla jsem pravdu. Číslo na displeji mě věru nepotěšilo.

 

Druhý podnět byl můj nedávný článek o vlacích. Pořád jsem si říkala "já bych tak někam jela" a pak mi došlo, že můžu. Pár korun na lístek splaším vždycky, teplé boty mám (a nejsou poštou úplně prošlé) a aspoň využiju svoji novou maskáčovou bundu, kterou zatím nosím jenom ke kontejnerům s tříďákem. 

 

Rozhodnutí jsem se zhostila po svém. Sedla jsem k počítači a vrhla jsem se skrz turistickou mapu na plánování tras, co by byly zajímavé, ne moc náročné a daly se zdolat vlakmo. Psala jsem si hezky barvičkama podrobný itinerář, kilometry, značky... asi jsem divná, ale fakt mě to bavilo. Vlastně baví, zatím mám připravených deset tras a rozhodně nekončím. 

I sem vás může zavést jeden z výletů, které mám v merku. Kaplička nad JInačovicemi. 

Zápisky a itineráře ("itíky", jak jsme tyhle věci přezdily s naší Aničkou na roadtripu) bych chtěla sdílet na s.magazínu v rubrice Inspirace s podrobným rozepsáním, taky jestli je to třeba vhodné pro kočár (je vás tu přece jen spousta maminek), kde mají jaké pivo (a později zmrzlinu) a protože mě znáte, asi je vám jasné, že za á budu hodně fotit, takže se pokocháte a za bé se mi určitě něco povedeného stane, takže se zasmějete. Teď o víkendu vyjde "nultý" výlet, takže se určitě těšte. Minimálně výhledy byly skvělé. A bahno z bot jsem musela škrabat rejžákem. 

 

Protože se od Brna nebudu moc vzdalovat (to víte, levné jízdné už na mě neplatí a jídlo za úsměv nepořídím), bylo by skvělé, kdybyste mi třeba poslali tip na nějaký výlet nebo procházku ve vašem okolí, taky s nějakým povídáním, třeba i pár fotkama, zážitky... Kdybyste se zkrátka o svoje oblíbené výlety podělili i s ostatními čtenáři. 

 

Takže pokud jste procházkoví/výletoví, budu moc ráda, když se do série zapojíte a spolučtenáře třeba inspirujete k nějaké vyvětrávací akci. Kdybyste měli nějakou oblíbenou trasu ve svém okolí, kterou byste chtěli dát k dobru, neváhejte a ozvěte se mi! 

(A já jdu přemýšlet, kam vyrazím v sobotu. Vypadá to na obstojné počasí, záda mě snad výjimečně bolet nebudou a až si příště na tu prokletou placku stoupnu, třeba bude ukazovat číslo poněkud příznivější.)