Soutěž o nejdebilnější věc, co můžete říct pošťákovi na pochůzce:

  1. (na ulici vás zastaví random osoba a zeptá se vás na to, jak se dostane na ulici, o které jste předtím nikdy neslyšeli): "Jaktože nevíte, kde to je? Jste přece pošťák, ne?" (pošťák jo, navigace ne)
  2. (takhle kolem poledního, ponejvíce lidi v plavkách a ještě mokří z bazénu): "To ani nemusíte jezdit na dovolenou, to se krásně opálíte a ještě vám za to platí, hahaha." 
  3. (kdykoliv během dne v létě, člověk se potí na celém povrchu těla a nestíhá ani doplňovat tekutiny): "To vy byste měla platit poště, že vám poskytuje takovou krásnou saunu, hahahah."
  4. (kdykoliv během dne v zimě, člověku mrzne i krevní oběh a pohybuje se jako tučňák): "A není vám trošku zima? To jste asi dost otužilá, že?"
  5.  (nejlíp v době, kdy nejsou důchody, čiže nemám hotovost): "Můžu tu dobírku 195 korun zaplatit pětitisícovkou?"
  6. "A kartou se u vás asi nedá platit, co?" (mám snad tři ruce?)
  7. "Jaktože nemáte takový ten přístroj, kde se podepisuje prstem?" (mám snad čtyři ruce?)
  8. "Ten tu nebydlí už, on bydlí tam a tam, však mu to tam dovezte, není to daleko." (přes celou Líšeň)
  9. (po jeden a půl rajónu): "To jste ty peníze tiskla, že jdete tak pozdě?" 
  10. (stejná situace): "Já už se bála, že vás někde přepadli!"
  11. (náhodný člověk vás zastaví na ulici): "Máte pro mě něco?" (kdo jsi? Odkud jsi?)
  12. "Vy sebou ten dvoukilový/metrový balíček nemáte?" (nemám. Do batohu se mi totiž musí vejít i normální pošta. A mám jenom jedny záda. A každý, kdo posílá zásilky těžší než kilo a tlustší než pět centimetrů jako listovní zásilku by si měl ověřit význam slova "listovní")
  13. (nad výzvou od balíkáře, která je z předchozího dne): "A to je co? Kde je ten balík? Ten mi nedáte nebo co? Co takhle zazvonit?" (Vypadám jako Dufek Jindřich? Nevypadám. Dufek Jindřich má plešku a žlutou dodávku.)
  14. Můj osobní favorit: "Nevíte, kde je tady pošta?" 
  15. Favorit číslo dva: "Vy máte hezký nohy slečno, to je vidět, že jste pořád v pohybu!" "Nekoukejte mi na nohy, to jsou úřední nohy!" "Ale to já se rád kouknu..."

 

A teď z vážnějšího soudku. Ano, zase tábor. Neb je o rok později, je docela možné, že některé vaše ratolesti dorostly do tábornického věku a chtěly by se zúčastnit našeho malého letního dobrodružství (velkého. Jak můžou nejen minulí účastníci potvrdit, v našem podání se to vždycky zvrhne v nekončící dobrodrůžo.) Veškeré info nebo reportáže z loňských let tu: https://tabor-lisek.webnode.cz/news/tabor-2019/ anebo přímo u zdroje, tedy u mě ve zprávách tady na signálech. Ač je naše tábořiště stanové, je pohodlné, s umývárnou a tekoucí vodou, vařit umíme celkem obstojně, takže se nemusíte bát, že bychom trápili vaše děti hlady, program je vždy přizpůsoben přímo danému složení dětí, takže i obavy z příliš náročných her jsou liché. Takže kdybyste měli v rodině či po známých nějaké děti, co by prázdniny rády zakončily táborem, pak neváhejte a ozvěte se mi.

Jak totiž nedávno prohlásil jeden z dávných táborníků, který do Lísku jezdí už skoro patnáct let: "Lísek je místo, kde vznikají nejlepší vzpomínky, nejpevnější přátelství a navíc, kde jinde jsou hvězdy tak blízko a je jich tolik?"