Je to rok, co jsem se vyzpívávala ze Komety. Tehdy se zdálo, že mnohé začíná (a taky začínalo). Dala se dohromady neskutečná parta - parta, která s příchodem léta pomalu odumřela v zoufalé snaze udržet si tvář, jak se občas stává, když se do kamarádství začnou míchat hlubší věci.

I letos se nám podařilo dát do kupy pořádný Bang! gang. Tváře staré, tváře nové, karty polité čím dál více tekutinami (ke dvěma pivům se přidala vodka s džusem, kofola a půllitru vody), Labyrint se změnil na Green a tak nějak se to pozitivně vytříbilo a já doufám, že to nedopadne jako loni, že sami sebe neužereme. Protože právě takhle v době adventní a vánoční si člověk uvědomuje, jak vzácní jsou lidé kolem něj. Peníze budou, věci budou, ale my nebudeme. A tak dokud jsme, měli bychom koukat, abychom byli a hlavně abychom byli spolu. 

Chvílemi se mi to zdá jako jedno neskutečné déja vu, jako by má stará partia vylezla z minulosti a vpadla do teď. A tak hrajeme Bang!, děláme u toho neskutečné fóry, že nás břicho bolí, a já pak sbíhám na Tomkáč k rozjezdu zima nezima s báječným pocitem, že lidi jsou v životě to nejlepší, co nás může potkat. 

Nenapsala jsem dlouho žádný článek a narození Páně by si jistě zasloužilo něco jiného, než radování se nad tím, že jsem potkala lidi, co po sobě rádi střílí. Jenže díky dalším věcem, co se teď dějou a o kterých vám časem taky budu vykládat, si ještě víc než jindy uvědomuju, že rodina a přátelé jsou neskutečně důležití, že jsou velkou částí mě samé, že mě tvoří a utváří a já pro ně ráda udělám, co budou potřebovat. Ti kamarádi se mi teď tak neskutečně protřídili a zůstali opravdu jen ti nej, že se mi zdá, jako by za mě někdo provedl debordelizaci šatníku, a je to ulehčující a krásný pocit.

Chtěla jsem vám takhle na Štědrý den říct, abyste si vážili svých přátel a kamarádů, sourozenců, rodičů a hodně prarodičů a času, který s nim i trávíte.

Co je dnes, nemusí být zítra a užít si dnešek je velmi příjemný a nejlepší způsob, jak ho strávit. 

 

 

Krásné Vánoce a do dalšího roku zdraví, pohodu v duši i kolem vás a ať jsou ve vašem šatníku jen ti lidé, co opravdu stojí za to...

Vaše poněkud řídce píšící Katuši

(A těšte se na velký poštovní článek!)

(A pokud byste chtěli prohlubovat vánoční náladu, zvu Vás na koncert 4.1 v 19.00 v řečkovickém kostele nebo 5.1. v 19.00 v boskovické sokolovně nebo 6.1 v 19.00 v komínském kostele.)