Po vážném včerejším článku vám přináším lehčí rozptýlení - znáte ty písničky, které jste celé roky zpívali nějak a ony byly úplně jinak? Tak tohle je mých top 10. Schválně hádejte, jak je to správně, na konci článku vás čeká velké odhalení! A bonus k tomu.

 

  1. Tetřevi Honzlovci
    • Nejzapeklitější případ ze všech. K odhalení došlo teprve před několika málo lety. Až do té doby jsem si myslela, že tetřevi Honzlovci jsou nějací speciální tetřevi Miloše Kopeckého. Bojoví? Asi. Jeho role působila velmi agresivně
  2. Černá okivača pana Beského
    • Ovčáčtí psi? Hm, německý ovčák, bernský salašnický... a okivača. Když psa, tak jedině okivaču. Asi je to speciální české plemeno, který chová pan Beský. A jde s ním a zatáčá ovečky.
  3. Jako žádná Zesta
    • Někdo jezdí na Vespě, někdo jezdí na Zestě. Na Okoř jedině na Zestě, protože pěšky je to nic moc. Bez Zesty není tremp chlap. A šerif má Zestu pro dva, protože na ní jezdí s bílou paní.
  4. Tatra, matky, ródeo!
    • Jak můžu já vědět, co je tatramatka. A tak jsem si přestavovala, že se někdo právě zaparkoval Tatru, asi přijel pozdě nebo co a jeho matka mu teď předvádí úplné rodeo. Ech. 
  5. Znám Kapanku
    • Kdo je ta Kapanka? Je příbuzná s panem Beským nebo s panem Slonem? A proč nosí holínky vždycky naruby? To je to, oč tu běží!
  6. Pan Slon 
    • Tak kopni do tý bedny, ať pan Slon nečeká... Pan Slon je myslím velmi zlý soudce. Asi kamarád soudce Lynche. Prostě zlouni. Zlouni, kteří vám do krku udělají malou dírku. Tracheotomie?
  7. Masožroutky a pak sůl!
    • Vskutku originální recept na přípravu nadívaných žampionů mimo jiné obsahoval i zajímavou přísadu - masožroutky. Ať to bylo co to bylo, asi to bylo dobré, protože Černá kronika při představě té pochoutky slintala blahem.
  8. Když padnou minarety (je to asi rána)
    • Kluse Kluse, cos to proved. Proč padnou minarety a kde se tam pak z ničeho nic berou slzy múz? Navíc v té poetické písničce ten zvuk padajících věží působí vyloženě rušivě. 
  9. Kouzelníkův syn z Budomí
    • Když kouzelník, tak jedině z Kutné Hory. A jelikož je to fešák, má syna, který se potatil a expanduje do Prahy, kde má tři domy a až je koupí, v Budomí. No, v Praze se nevyznám, tak Budomí bude něco jako Podolí nebo Motol, ne?
  10. Kačka blátotlačka
    • A ta kačka blátotlačka... Když může být plemeno krávy blondýnka z Aquitánie, proč by se plemeno kachen nemohlo jmenovat blátotlačka? Prostě je to kachna obzvláště bahnomilovná. No co.
  11. Bonus: Díra ve spánku
    • Naděžda Ivanovna je obzvláště necitelná potvora. Víte proč? Probudila toho chudáka a způsobila mu tak spánkový deficit. Jinak - díru ve spánku! Nop neaštvalo by vás to?
  12. Doeeditovaný bonus
    • V seriálu M*A*S*H zazněla jedna písnička, jejíž refrén zněl "Platný mi to není nic". A moje nedoslýchavé uši slyšely co? "Latrííny, to není nic!"

Odhalení: Tetřevi hon s lovci (Noc na Karlštejně)/ Černooký bača, Beskyde, Beskyde (Beskyde Beskyde)/ Jako žádná ze sta (Okoř)/ Tatramatky rodeo (Po schodoch)/ Známka punku (Známka punku)/ Panstvo nečeká (Bedna od whisky)/ Máslo, žloutky a pak sůl (Ať žijí duchové)/ Když padnou mi na rety slzy múz (Nina)/ Koudelníkův syn, budou mý (Já jsem z Kutné Hory)/ Kačka bláto tlačká (Když jsem já sloužil)

 

Máte taky svoji okivaču?

 

(POZN hodně pod čarou: tím posledním volebním článkem jsem se asi dosti lidem znelíbila. Tak vězte, že prostě píšu, co je. Reflektuju. A když na mě řvou volby, tak holt píšu o volbách. Čili pardon. Vždycky se najde něco, co se někomu nebude hodně líbit. Zkuste to se mnou přežít :))