Trápí tě něco? Tak to zderivuj!

 

Tak tuto pobídku (či heslo?) jsem objevila tuhle v B32 na zadní straně židle. Ta učebna je vůbec nekonečný zdroj inspirace. Musím si vzít foťák a všechno to vyfotit.

Ale k tématu. Jak jste již asi pochopili, dnes se budeme bavit o lidové tvořivosti na lavicích a všude jinde. Nemám na mysli nevtipné oplzlosti (divili byste se, ale i oplzlost může být někdy vtipná. Ovšem je takových jako šafránu) ani nudná srdce a ohrané "Adéla miluje Lojzíka". Teď myslím moudra, básně, kresbičky, které jsou nějak zajímavé, vtipné či provokativní. Třeba to moudro ze začátku mě tedy provokuje dost. Já bych zderivovala lidí! Krompáčem do hlavy, muhehehe!

Nuže, tento nečlánek je výzvou. Povzpomínejte na vtipné nápisy, které jste objevili na lavicích, zdech, kdekoliv, povzpomínejte a napište do komentářů. Já vezmu foťák a jen co začne semestr, zvěčním ty perly z B32. 

A společnými silami vytvoříme pomník české lidové tvořivosti, která by se dala samozřejmě interpretovat jako "jména hloupých na všech sloupích", ale my je pojmeme spíš jako originální vyjádření českého ducha (formou poškozování cizího majetku). Nebo to můžeme brát jako studii. Kdoví, třeba na to dostaneme dotaci z EU!

Vzpomínejte, pátrejte a třeba se nám tu sejde pár nápisů, co budou pro matrony (nejen).