Opravdu mohutně mě štveš. Proč? No, to je jednoduché.

JÍZDNÍ ŘÁDY.

Mám čtyři způsoby, jak zjistit, kdy mi to jede. Na světelné tabuli, na idosu skrz vyhledávání spojení, tamtéž skrz zastávkové jízdní řády a na zastávce samotné z klasického jízdního řádu. Co se týče dvou posledních možností, mezi ty bych dala klidně rovnítko, protože aspoň ty dvě se rovnají.

Ale. Vyhledávání spojení kolikrát najde spoj, který sice existuje, ale poněvadž v reálu to jede třeba o pět minut jinak, je jasné, že to nenavazuje. Opravdu se vyplatí nalezené spojení zkonfrontovat se zastávkovým jízdním řádem. Ale ani to není základ úspěchu.

Najdete si krásně na minuty pasující spojení, zkontrolujete na jízdním řádu, vyrazíte spokojení, jak jste to vykoumali - a tradadá - dorazíte na Hlavní nádraží, kde vám světelná tabule ukáže, že místo 28 to jede 30. 

Říkáte si, že to ještě stíháte.

Jenže ono to přijede až 32. A to už se vám sype všechno. Čtyři minuty jsou prostě moc.

 

A teď mi teda vysvětlete, co to má být. Neřeknu, pozdní příjezd může být, nějaká kolona, to se stane (ale každý den???), ovšem aby nesouhlasil jízdní řád, vyhledávání a světelná tabule... To už se mi zdá moc.

Teď jen nevím, jestli je chyba v IT nebo to tam prostě někdo nasázel, jak se mu zachtělo. 

Mám pocit, že celé MHD jde poslední dobou do kytek.

Co myslíte, Brňáci? 

P.S. Jo, jsem ráda, že nám to jezdí, že máme rozjezdy a tak dále. Ale upřímně, při ceně jízdného bych si představovala, aby to jezdilo, když už nic, TAK ASPOŇ PŘESNĚ A PODLE JEDNOTNÉHO JÍZDNÍHO ŘÁDU!