Uvažuju o tom, že založím speciální nadávací rubriku. Aby se mi články jako je tento nepletly do mých úvah o nesmrtelnosti brouka. Ono to sem možná nepatří - nejrůznější hejty na emhádé a podobné blbinky. Leč - co se dá dělat. Chce to ven. Jen budu muset na začátek dávat varování, že se jedná o nadávací příspěvek.

Takže: Pozor pozor, teď se budu rozčilovat!

Nuže - mopy. Kdo se dostal k uklízení nějak...řekněm profesionálněji a vytíral něčím jiným, než jen hadrou namotanou na smeták (byly časy, kdy mi to přišlo šíleně cool a moct použít tento způsob při úklidu domovní chodby byl vrchol štěstí) určitě ví, že jsou dva druhy mopů. Pro ty, kdo to neví: je provázkový mop, taková ta divná věc, co vypadá jako hlava Boba Marleyho a nejrůznější variace na toto téma a ten druhý, zašlapávací se mu tuším říká.

Nuže, vězte - Marleymu jsem vyhlásila válku. S touhle vypelichanou zrůdností člověk prostě neuklidí. Pokud je podlaha čistá - prosím, pak možná ano. Ale v boji proti kovovým pilinám, bahnu a prachu vyhrává na celé čáře nepořádek. Provázkový mop špínu rozmaže do chutného mikrofilmu, ať ždímáte jak ždímáte, když jsem tuhle na jeden zatlačila, abych trošku urputnější bahno odlooupla od dlaždiček, mop se zlomil a rezatým prachem mi zaneřádil čertsvě vytřenou podlahu.

Jednoznačné NE provázkovým mopům! Ať žijí zašlapáváky! Jsou elegantnější a líp se s nimi zabíjí pavouci!