Co je mocnější než láska? Co je trvalejší, co je nezdolnější? Láska je křehká jako šnečí ulita, pružná a ostrá jako čerstvě nabroušený meč. Láska je příčinou tisíců zločinů, láska může za války i za vraždy, láska stvořila svět. 

Lásku můžete tisíckrát ubít argumenty, tisíckrát ji můžete zastrčit až někam daleko za pýchu a rozumnost. Ona vždycky, znovu a znovu, i z toho nejmenšího semínka, vyrazí, vyraší, vyroste, rozroste se, ve chvílích, kdy to nejmíň čekáte, ve chvílích, kdy už si myslíte, že jste nad ní "zvitězili". 

Z lásky lidé dělají blbosti. Pro ni. Za ni. Já se dvakrát zamilovala do stejného člověka - pokaždé bláznivě a pokaždé se stejným koncem. 

Láska je slepá a milosrdná vůči druhým, podezřele bystrozraká vůči vám. Láska má tisíc jazyků, ale daří se jí i za ticha. Láska omlouvá a blázní, dělá z lidí idioty i anděly. 

Milovat znamená žít. Láska je různorodá - našla jsem lidi, kteří jsou mi příliš drazí jako přátelé a nechci riskovat jejich ztrátu tím, že bych s nimi byla...víc než přítel. Milují rodiče, milují přátelé, miluje Otec. 

Láska je inspirací dlouhým generacím umělců, láska je na obrazech, v básních, v hudbě.

Zamilovat se znamená prožít nejkrásnější chvíle. Poznat lásku na celý život (jako moji rodiče) - to je neuvěřitelné štěstí.

Bez lásky je svět šedý, s ní vybuchuje barvami. 

Kdo jednou nešťastně miluje, má jistě strach, že to zažije znovu.

Stáhnout se do sebe a žít jen z lásky Boží, mateřské a přátelské? To není pro každého. Bát se lásky? Kdo se bojí, nesmí do světa. 

Milovat je práce na celý úvazek. Milavat - a být milován.

Zvláštní, jak tenká hrana je mezi láskou a nenávistí. Jsou to strany téže mince. A je neuvěřitelně snadné, aby mince padla nahoru tou špatnou stranou...

Cítím zvláštní rozechvění, když píšu tyto řádky. Vznikly (jako většina mých úterních textů) při pondělně-biřmovém rozjímání nad Písmem, je to zase brainstroming bez ladu a skladu, spíš pocity, než myšlenky. 

Tentokrát se jednalo o text z Písně Písní, nejkrásnějšího vyznání lásky na světě.

Dobře, nemám tak docela pravdu.

Nejkrásnější vyznání lásky je to, jež se dostane vám...