V sobotu jsem si udělala radost - na ulici, která je na tu naši kolmá, konečně přestali vrtat do dlažby a asfaltu, tudíž jsem si umyla okna. Ať z toho jara taky něco mám!

"Vrtali" celý rok a ještě jim pár úprav zbývá. Dvě stě metrů dlouhá ulice jim trvala rok. Nekecám. Neuvěřitelné. A to, prosím, probíhala celá akce dost podivným způsobem. Teď nemyslím to, že v létě dělali jen od deseti do tří a o prázdninách pro jistotu vůbec, tudíž se datum předpokládaného dokončení posouvalo a posouvalo, až radši ceduli s ním schovali. S tím bych se smířila, protože už to opravdu opravit chtělo. Zbytečně pokácené stromy mi sice hýbly žlučí, ale pokrok nejde zastavit. Co jsem ovšem vůbec nebrala, bylo toto - na jaře přišli vodaři, rozkopali ulici, udělali vodu, zakopali ji. V létě přišli plynaři, rozkopali ulici, udělali plyn, zakopali ji. Takové plýtvání časem, materiálem a silami - z toho teda nemůžu. Když se ve středu udělá nový povrch a ve čtvrtek ho sundají bagrem - to mě tedy dokáže vytočit. Měla jsem takový zajímavý pocit - že žiju ve čtvrti milionářů...

Po první rekonstrukci je tu druhá. Na ulici, do které se teď pouštějí, sídlí dva doktoři a zubař a navíc je to blíž radnici, takže by s tím mohli být hotoví rychleji. Navíc je to výjezdovka ze slepé, takže všechny jednosměrky jsou jinak a když mě kamarádka veze domů, netuším, jestli se vůbec do naší ulice dostane. To už je riziko stvaby a já to beru - obě rekonstruované ulice byly v děsivém stavu.

Ale jestli je něco, co opravdu nechápu, pak je to tohle - proč po čerstvě opravené křižovatce jezdí těžké nákladní vozy? Dlažba je položená půl roku a už je propadnutá. Pokud jim bude tahle stavba trvat stejně dlouho, jako ta předchozí, technika udělá z křižovatky novou brněnskou kotlinu. Když už tam tudy musí jezdit, proč nejdřív nespravili tu vzdálenější ulici?

Ale jedno by mě mělo utěšit - z krásně umytých oken mám přece výhled na skvěle zrenovovanou ulici, která musela stát tolik, že bych za to mohla až nadosmrti pobývat v hotelu Hilton.

I s pětičlennou rodinou.

Situace